Is uw matras al aan vervanging toe? Doe nu de check

3 Tips om van schouderklachten af te komen Schouderklachten zijn erg vervelend, lees deze tips en kom van uw klachten af!

1. De juiste slaaphouding en matras

Als u een verkeerde houding aanneemt, of het matras past niet goed bij uw lichaam, dan is dat waarschijnlijk de oorzaak van uw schouderklachten. Een verkeerde lichaamshouding in de nacht kan schouderklachten veroorzaken of verergeren. Kijk daarom goed na of u met een rechte lijn in het matras zakt. Hierbij is het belangrijk dat uw schouders en heupen op de juiste manier in het matras zakken. Laat daarom iemand met u meekijken of dit ook gebeurt. Mocht u dit zelf niet kunnen zien? Laat dan een expert meekijken, bijvoorbeeld uw fysiotherapeut.
 
Werken de tips niet? Klik dan hier!
2. Blijf bewegen

Door te lang in eenzelfde houding te zitten verstijven uw spieren. Het is daarom belangrijk bij uw schouderklachten om te blijven bewegen. Tips hierbij zijn; regelmatig een wandeling te maken. Doe dit bijvoorbeeld in de pauze op uw werk. Doe ook regelmatig rek- en strekoefeningen om de spieren op te rekken. Dit kan gedurende de gehele dag.
 
3. Probeer het matras van uw partner

Heeft u een partner, probeer dan eens het matras van uw partner. Het kan zijn dat een ander matras beter bij uw lichaam aansluit. Slapen uw parter en u op hetzelfde matras met dezelfde ondersteuning? Dan is dat waarschijnlijk de oorzaak. Elke mens is uniek en heeft een eigen ondersteuning nodig, vergelijk uzelf eens met u partner. U verschilt waarschijnlijk van elkaar qua lengte, gewicht en postuur. Een eigen matras met een eigen ondersteuning is daarom van belang.
Werken de tips niet? Klik dan hier!
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.