Veelgestelde vragen

Algemeen
Wie is Master Matras B.V.
Matras Matras B.V. is een slaapspeciaalzaak gevestigd te Culemborg welke gericht is op hoogwaardige persoonlijke slaapoplossingen. Al onze producten zijn in Nederland geproduceerd.
Waarom bestaan jullie?
We slapen één derde van de dag. Deze periode van slaap heeft een zeer grote invloed op de rest van de dag. Conclusie: een goede nachtrust is essentieel! Slapen is een persoonlijke activiteit. Wat door iemand als prettig wordt ervaren, kan door een ander als onprettig worden ervaren. Wij geloven daarom niet in standaard slaapoplossingen die bedoeld zijn voor de gemiddelde Nederlander. Wij geloven in u als de specialist van uw eigen slaap. Onze missie is: ‘aan de hand van persoonlijke slaapoplossingen de levenskwaliteit van mensen verbeteren.’
Waar zijn jullie gevestigd?
Wij zijn gevestigd in het ETC Designer Center in Culemborg. In de showroom van het ETC Designer Center kunt u het Master Matras ervaren. Maak van te voren wel even een afspraak! 
Waarom komen jullie kosteloos en vrijblijvend aan huis?
Niets is zo vervelend als een hele dag uit te moeten trekken om slaapspeciaalzaken af te struinen. Dat begrijpen wij van Master Matras helemaal. Daarom wilden wij dit anders doen. Geen dure locatie op een woonboulevard, maar bij u thuis wanneer het u uitkomt. In dit gesprek dat een adviseur wat voorbeelden meenemen om het matras uit te leggen. U bent vanzelfsprekend ook van harte welkom in onze showroom, dan kunt u het Master Matras ook echt ervaren! 
Kan ik bij jullie langskomen om het product te zien?
Zeker weten! Onze showroom is gevestigd in Culemborg. Hier kunt u kennis maken met onze producten en mogelijk zelfs wat inspiratie opdoen voor uw eigen slaapkamer. Gelieve van te voren even te bellen aangezien we altijd op afspraak werken. Wij zorgen dan dat de koffie klaar staat en één van onze slaapspecialisten u te woord kan staan! 
Verkopen jullie alleen matrassen?
Nee, zeker niet! Naast matrassen hebben wij een compleet assortiment met alles voor de ultieme slaapbeleving. Denk aan: (elektrisch) verstelbare boxsprings, hoog-laag systemen, hoofdborden, voetborden, TV-liften, lattenbodems, kussens, hoeslakens, moltons, accessoires, etc.
Zijn jullie gecertificeerd?
Zeker! Wij zijn een CBW erkende organisatie. Link: https://www.cbw-erkend.nl/bedrijven/master-matras-b-v
Matras
Wat is het Master Matras?
Het Master Matras is een in Nederland geproduceerd matras dat volledig achteraf aanpasbaar is op de wensen en behoeften van ieder lichaam en elk lichaamsdeel. Het perfecte matras voor iedereen!
Waarom zou ik voor een Master Matras kiezen?
Master Matras heeft een hoop unieke voordelen ten opzichte van een normaal matras. Zo bestaat het Master Matras uit 10 (achteraf) zelf aanpasbare zones, heeft het matras een indeling helemaal afgestemd op u, gaat het matras langer mee en is makkelijk schoon te maken. Meer informatie is te vinden onder het kopje ‘’Het Master Matras"
Waar worden de matrassen/bedden van Master Matras gemaakt?
Master Matras werkt uitsluitend samen met Nederlandse leveranciers. Dit zorgt voor uitstekende kwaliteit, kortere levertijden en een glasheldere communicatie.
Wat is de dikte van een matras?
De dikte van een Master Matras bedraagt 26 centimeter.
Hoeveel gewicht kan het matras dragen?
Het maximale belastbare gewicht van een standaard variant Master Matras bedraagt 150 kilogram. Voor oplossingen boven de 150 kilogram kunnen wij een maatwerk matras leveren.
In welke lengte- breedte maten is het Master Matras verkrijgbaar?
Lengte maten: 190, 200, 210, 220 cm. Breedte maten: 80, 90, 100, 120 cm.
Moet ik het matras omdraaien?
U hoeft uw master matras niet om te draaien. Het Master Matras is een niet-keerbaar matras
Kan ik kuilvorming krijgen in mijn nieuwe matras?
Nee, wel kan er contour-vorming ontstaan. Dit komt doordat het matras bij bepaalde zones wat harder of zachter kan zijn, waardoor uw lichaam zich vormt in de juiste houding.
Is een matras van Master Matras voor alle bedden beschikbaar?
Ja, het Master Matras is geschikt voor iedere denkbare ondergrond. Dankzij de bodemplaat van koudschuim zal hij goed ventileren op iedere ondergrond. Wel geeft een boxspring in combinatie met een Master Matras het beste comfort.
Ik heb eigenlijk al een goede boxspring, maar ben niet tevreden over de matrassen. Kunnen de master matrassen op mijn huidige boxspring?
Dat kan zeker! Laat de slaapspecialist altijd even kijken of er geen bijzonderheden zijn.
Kan ik een Master Matras gebruiken op mijn elektrisch verstelbare bed?
Dit kan inderdaad! We hebben zelfs een oplossing om de matrassen met elkaar te verbinden zodat u geen last heeft van de naad tussen de twee matrassen. Dit noemen we een koppelrits.
Wat als het blijkt dat ik na 5 jaar een andere indeling wil?
De eerste 365 dagen helpen wij u bij het vinden van de juiste indeling. Omdat u zelf de indeling gemakkelijk kan veranderen en er reserve modules zijn geplaatst bij het hoofd- en voeteinde, kunnen wij u in eerste instantie telefonisch helpen. Mocht u er toch niet uitkomen, dan komen wij u graag persoonlijk helpen! Ook na 5, 10 of 15 jaar helpen wij u nog graag met het vinden van de juiste (nieuwe) indeling.
Wat is gemiddeld gezien de levensduur van een master matras?
Iedere slaper is uniek en ieder matras wordt dan ook anders gebruikt. Bij normaal gebruik en een juiste ventilatie gaat het matras zeker 20-25 jaar met u mee. Het kan wel zijn dat in de tussentijd de hoes (om bijv. hygiëne redenen), de modules (vanwege een aangepaste indeling) of comfortlaag (bij hoge transpiratie) vervangen moeten worden.
Hoe zit het met mijn partner? Krijgen wij twee losse matrassen?
Hiervoor heeft Master Matras de partneruitvoering! U en uw partner kunnen genieten van een persoonlijk matras zonder een vervelende kuil/naad in het midden van uw matras. Bij elektrische verstelling gebruiken we de koppelrits. (Zie: Hoe werkt het master matras?)
Welke hardheden pocketveren worden gebruikt in een Master Matras?
Standaard biedt Master Matras 5 verschillende soorten/hardheden modules aan. Namelijk: Extra zacht – Zacht – Medium – Stevig – Extra Stevig.
Is de matrashoes (tijk) wasbaar?
De tijk is afritsbaar en wasbaar! U kunt deze wassen op 40 graden.
Mijn matrashoes (tijk) is om hygiënische redenen aan vervanging toe, kan ik een nieuwe bestellen?
Geen probleem! Stuur gerust een e-mail of geef ons een belletje. Indien gewenst kan een medewerker de tijk bij u thuis vervangen.
Welke toppers/comfortlagen heeft Master Matras?
Bij ons kunt u kiezen uit 5 verschillende comfortlagen: traag schuim, Talalay latex en koudschuim (3 varianten).
Moet ik zelf de indeling van het matras bepalen?
Nee. Er komt gratis en vrijblijvend een van onze slaapadviseurs bij u aan huis. Samen met onze slaapadviseur wordt er gekeken naar verschillende aspecten om de indeling te bepalen.
Is een standaard hoeslaken geschikt voor een Master Matras?
Ja, het Master Matras heeft een hoekhoogte van 26 centimeter. De meeste hoeslakens hebben een hoekhoogte van ongeveer 30cm. Let wel op; het hoeslaken is het eerste wat u voelt als u in bed stapt en zorgt voor de eerste ventilatie in het bed. Bespaar daarom niet op een goed hoeslaken en vermijd synthetische materialen.
Service & Vervoer
Welke betaalmethoden zijn er beschikbaar?
Bankoverschrijving, IDEAL, pin en contante betaling zijn mogelijk.
Wat is de gemiddelde levertijd?
De gemiddelde levertijd bij Master Matras bedraagt binnen 20 werkdagen.

Wij produceren alles speciaal voor u, zo krijgt u geen matras of boxspring uit voorraad, maar helemaal fris en nieuw geproduceerd naar uw eigen wensen.
Moet ik betalen voor de verzending van mijn bestelling?
Nee, dit is een service die wij gratis verlenen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over verzendkosten van uw bestelling.
Wat gebeurt er met mijn oude matras?
Uw oude bed/matras wordt kosteloos mee retour genomen en gerecycled.
Waar leveren jullie?
Wij leveren onze matrassen en boxsprings kosteloos door heel Nederland en België! 
Ik ben geïnteresseerd en nu?
ik ben geïnteresseerd in een Master Matras en nu?
Wat fijn dat u geïnteresseerd bent in een Master Matras. U heeft twee mogelijkheden;

1. Plan online een adviesgesprek in, het adviesgesprek kan in onze showroom plaatsvinden of bij u thuis. De adviseur zal dan samen met u (en uw partner) door middel van een leuk gesprek gaan bepalen wat de juiste indeling is voor uw lichaam. (+/- 45 min)

2. Door de configurator op de website in te vullen en op de knop 'bestel direct' te drukken hebben wij uw gegevens die nodig zijn om de indeling te bepalen ontvangen. Mocht er aanvullende informatie nodig zijn neemt de adviseur binnen 2 werkdagen contact met u op. (telefonisch of per mail)

- U betaalt bij levering per pin of via een IDeal betaling.
- De levertijd van een Master Matras is binnen 20 werkdagen, u krijgt tijdig een telefoontje om een fijne dag en tijdstip uit te kiezen.

 
Kan ik proefslapen op een Master Matras?
Wij zijn ervan overtuigd dat wij ook voor u het perfecte matras kunnen samenstellen. Daarom bieden wij u 365 dagen servicegarantie. Het matras is op veel verschillende manieren aan te passen. Het verschuiven van de modules, het wijzigen van de hardheden in het matras en het eventueel aanpassen van de comfortlaag. Mocht dit bij u van toepassing zijn, dan bieden wij u in de eerste 365 dagen kosteloze service om samen met u te kijken naar de perfecte indeling. Mochten wij hiervoor, in overleg, bij u aan huis moeten komen, en eventueel andere modules of iets dergelijks voor nodig hebben, dan verlenen wij dit kosteloos. Maar wij gaan er natuurlijk vanuit dat dit niet nodig zal zijn!
Wat is de levertijd van Master Matras?
De levertijd is binnen 20 werkdagen, u ontvangt tijdig een telefoontje om een dag en tijdstip uit te kiezen dat voor u fijn uit komt.
Wanneer moet ik betalen?
U betaalt bij levering (tenzij anders afgesproken). U kunt bij levering betalen met pin of via een IDeal transactie.
Wordt het matras kosteloos geplaatst/geïnstalleerd?
Ja onze matrassen en bedden worden kosteloos geleverd, geplaatst en geinstalleerd. Uw oude slaapsysteem demonteren wij en nemen wij indien gewenst kosteloos mee retour.
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.