Wanneer is je boxspring aan vervanging toe?

Wanneer is je boxspring aan vervanging toe?

Het meest populaire bed in Nederland is de boxspring. In dit blogartikel zullen we bekijken wanneer je boxspring aan vervanging toe kan zijn. Om erachter te komen of ook jouw boxspring aan vervanging toe is, zullen we eerst uitleggen wat een boxspring precies is.


De boxspring
Een boxspring is een houten frame gevuld met veren dat ondersteuning biedt aan het daarbovenop liggende matras. De boxspring wordt vaak gebruikt in hotels en is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden als bed bij mensen thuis. Door de vering in de box (het houten frame onder het matras) biedt dit type bed, in combinatie met een matras, een dubbele ondersteuning. Zowel de luchtcirculatie als de vochtafvoer zijn bij dit type bed uitstekend doordat er zowel in de box als in de meeste matrassen gebruik wordt gemaakt van pocketveren.    Redenen tot vervanging
De populaire boxspring wordt vaak verward met het matras. Zo kunnen mensen denken dat het de box is die in het midden doorzakt, terwijl eigenlijk het daarbovenop liggende matras de oorzaak is. Een goed matras is daarom belangrijker dan de box zelf. Een goede ondersteuning of een comfortabele ligging hangt af van het matras dat op de box ligt. De complete boxspring kan vervangen worden om een van de volgende redenen:

- Je vindt de boxspring niet meer mooi
- De boxspring is beschadigd
- Het formaat van de boxspring bevalt je niet
- Je wilt een elektrisch verstelbaar bed


Wanneer is je boxspring aan vervanging toe?
Vind je je bed niet meer mooi of is je boxspring beschadigd? Dan is het tijd voor vervanging. Veel mensen zijn in veronderstelling dat wanneer ze niet meer lekker slapen de gehele boxspring vervangen moet worden. Dit is echter verre van waar. Het matras bepaalt de mate van comfort en kan in de meeste gevallen los van de onderliggende box worden verwisseld. Ben je op zoek naar persoonlijk advies? Neem dan contact op via onze live-chat rechts onderin uw beeld.

De Master Matras Boxspring
Bent je op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige complete boxspring die geheel af te stemmen is op jouw eigen smaak? Kijk dan eens naar de Master Matras boxspring en maak geheel vrijblijvend een gratis afspraak!

Dus.. is jouw boxspring al aan vervanging toe?
 
Download onze brochure
Meer informatie? Download onze brochure
lines
Meer informatie? Download onze brochure Klik hier
Download onze brochure
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.