Heupklachten door je matras. Dit kun je er aan doen!

Heupklachten vallen onder de meest voorkomende lichamelijke klachten en kunnen als erg pijnlijk en vervelend worden ervaren. Je huidige matras kan de oorzaak zijn van pijn in de heupen. Het kiezen van een goed matras kan bijdragen aan het verhelpen en voorkomen van heupklachten. In dit blogartikel zullen we bekijken hoe het matras invloed heeft op je lichaam.

Heupklachten
Net als bij rugklachten, nekklachten en schouderklachten, kunnen heupklachten vaak meerdere oorzaken hebben. Enkele veel voorkomende oorzaken van heupklachten zijn:

- Slijmbeurs ontsteking
- Overgewicht
- Artrose
- Sportblessure
- Verkeerd matras


We zullen in dit artikel uitsluitend ingaan op heupklachten ten gevolge van een verkeerd matras.

Heupklachten door je matras. Dit kun je eraan doen!

Pijn in de heup door verkeerd matras
Een verkeerde lichaamshouding op je matras kan vaak de oorzaak zijn van pijn in de heup. Iedere persoon is uniek en ieder lichaam vraagt om een andere ondersteuning. Net als voor de schouder, is het voor jouw heupen van belang dat deze goed kunnen wegzakken in het matras, zodat de wervelkolom in een zo recht mogelijke horizontale positie ligt. Let op dat de heupen niet te diep wegzakken. Hierdoor kunnen ook weer heupklachten ontstaan. Op basis van de volgende gegevens kunt je bepalen welke hardheid bij de heupen nodig is om een gezonde slaaphouding te realiseren:

- Lengte
- Gewicht
- Klachten
- Postuur
- Slaaphouding


Op een verkeerd matras zal de wervelkolom niet recht liggen waardoor de bekkenbodem op lange termijn een klein stukje naar één kant gaat hellen (bij zij-slapers). Dit resulteert in heupklachten. Ook kunnen zenuwen bekneld komen te zitten tussen de wervels, wat op langere termijn pijn in de heup kan veroorzaken. Een gezonde en ergonomisch verantwoorde slaaphouding is daarom van groot belang.

Dit kun je eraan doen!
Zoals je zojuist hebt kunnen lezen is het dus erg belangrijk om te investeren in een matras dat past bij uw lichaam. Maar hoe weet je nou of zo’n matras echt bij je past? De zoektocht naar een geschikt matras kan erg lastig zijn, gelet op het grote aanbod op de markt. Door een overvloed aan informatie weten we vaak niet meer wat we moeten geloven. Heb je momenteel last van heupklachten? De onderstaande acties kun je zelf ondernemen om van je heupklachten af te komen:

- Laat jezelf een persoonlijk matras aanmeten
- Probeer zoveel mogelijk op je rug te slapen
- Doe rek- en strekoefeningen voor het slapengaan
- Probeer veel te wandelen

Lees hier ook eens meer over 3 veelgemaakte fouten bij het kiezen van een nieuw matras!

Vermindering van heupklachten door persoonlijk matras
Een persoonlijk matras kan oplossing bieden aan mensen met heupklachten. Omdat er naar 8 persoonlijke kenmerken wordt gekeken bij het indelen van het matras, kan er rekening worden gehouden met pijn of klachten in de heup(en). Blijk je na aankoop van het persoonlijke matras redelijk lekker te liggen, maar denk je dat het nog beter kan? Dan kan het matras achteraf eenvoudig worden aangepast om toch tot een betere ondersteuning te komen. Voor meer informatie over het persoonlijk matras klik je hier.

Een matras dat niet bij jouw lichaam past is vaak de oorzaak van heupklachten. Investeer daarom in een gezonde nachtrust en raadpleeg altijd uw arts bij aanhoudende klachten.
Download onze brochure
Meer informatie? Download onze brochure
lines
Meer informatie? Download onze brochure Klik hier
Download onze brochure
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.