Pijn tussen de schouderbladen na het slapen? Dit kan de oorzaak zijn!

Pijn tussen de schouderbladen na het slapen? Dit kan de oorzaak zijn!

Wakker worden met pijn tussen de schouderbladen kan erg vervelend zijn. Word jij ook wakker met pijn tussen de schouderbladen na het slapen? In dit blogartikel zullen we bekijken wat een mogelijke oorzaak kan zijn en wat je eraan kunt doen.


Mogelijke oorzaken van pijn tussen de schouderbladen
Pijn tussen de schouderbladen na het slapen kan meerdere oorzaken hebben. Veel van deze oorzaken hoeven niets met je slaap te maken te hebben. Een aantal veelvoorkomende oorzaken van pijn tussen de schouderbladen zijn:
 
  • Stress en spanning
  • Blessure
  • Ontsteking van de spieren
  • Knelling van de zenuwen

We zullen hieronder met name ingaan op knelling van de zenuwen en wat je kunt doen om dat te voorkomen.


Pijn tussen schouderbladen na het slapen

Schouderpijn door verkeerde houding
Een veel voorkomende oorzaak van pijn tussen de schouders is een verkeerde lichaamshouding. Heb je bijvoorbeeld een zittende kantoorbaan, probeer dan zo veel mogelijk rechtop te zitten om schouderklachten te voorkomen. Ongeveer een derde van onze dag besteden we op ons matras. Het is daarom van groot belang om een matras te kiezen waarop je een goede houding kunt aannemen. Een >slecht matras< is vaak de oorzaak van pijn tussen de schouderbladen na het slapen.


Pijn in de schouder door een verkeerd matras
Tijdens je slaap gaat het lichaam zich herstellen. Het is daarom erg belangrijk om een correcte en ergonomisch verantwoorde houding aan te nemen op het matras. Een typische 7-zone matras is ontworpen zodat een gemiddeld persoon de juiste ondersteuning krijgt op de verschillende lichaamsdelen. Helaas voldoet niet iedereen aan de eigenschappen van een gemiddeld persoon. Hierdoor kunnen de schouders bijvoorbeeld niet op de juiste zone liggen, waardoor zenuwen bekneld kunnen komen te zitten. Op lange termijn resulteert dit in pijn in of tussen de schouders. Wanneer uw schouder niet voldoende weg kan zakken in het matras, wordt er onnodig veel druk geplaatst op de zenuwen en de spieren tussen de schouderbladen waardoor u pijn kunt ervaren na het slapen. Bent u benieuwd of uw matras bij u past? Lees hier dan meer over het kiezen van het juiste matras.Het persoonlijke matras
21% van de Nederlanders geeft aan te kampen met schouderklachten. Een groot deel hiervan is zich niet bewust dat een slecht matras hier de oorzaak van kan zijn. Bij het kiezen van een geschikt matras is het verstandig jezelf de volgende vragen te stellen om pijn tussen de schouderbladen te voorkomen:
 
  • Wordt mijn lichaam op juiste plekken ondersteund?
  • Kan mijn schouder voldoende in het matras wegzakken?
  • Kan ik me gemakkelijk omdraaien in bed?
  • Past dit matras bij mijn slaaphouding?

Een verkeerd matras kan pijn opleveren tussen de schouderbladen na het slapen. Het is daarom belangrijk te investeren in een goede nachtrust. Het Master Matras is een uniek en aanpasbaar matras dat persoonlijk kan worden ingedeeld op uw lichaam. Er wordt gekeken naar uw lengte, gewicht, slaaphouding, postuur, etc. om ervoor te zorgen dat u altijd comfortabel en ergonomisch verantwoord kunt slapen. Pijn tussen de schouderbladen na het slapen kan verholpen en voorkomen worden. Wilt u meer weten over het Master Matras? Klik dan hier.
 
Download onze brochure
Meer informatie? Download onze brochure
lines
Meer informatie? Download onze brochure Klik hier
Download onze brochure
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.