3 veel gemaakte fouten bij het kiezen van een nieuw matras

3 veel gemaakte fouten bij het kiezen van een nieuw matras

Een nieuw matras uitzoeken kan erg lastig zijn. Veel mensen weten niet waar ze op moeten letten en lopen daardoor een groot risico dat ze een matras kopen dat niet aansluit op de behoefte van hun lichaam. In dit blogartikel zullen we ingaan op 3 veel gemaakte fouten bij het kiezen van een nieuw matras.

Welk type matras past bij jou?
Het kiezen van een nieuw matras kan een enorme zoektocht zijn. Er is een enorm aanbod en iedereen belooft iets anders. Iedere persoon is uniek en een gezonde nachtrust is erg belangrijk voor je algehele gezondheid. Het is daarom belangrijk om eerst te bepalen welk type matras het beste bij je past. Een aantal type matrassen zijn:
 
  • Pocketvering matras
  • Traagschuim matras
  • Koudschuim matras
  • Binnenvering matras
  • Persoonlijk matras

Wilt u meer lezen over de voor- en nadelen van ieder type matras? Klik dan hier.


Veel gemaakte fouten bij kiezen van nieuw matras

Veel gemaakte fouten
Gewapend met de juiste informatie kun je het juiste matras vinden. Helaas is de juiste informatie schaars en is een groot deel van de mensen ontevreden over hun aankoop.
Zonder enige voorkennis stappen mensen een beddenwinkel binnen om vervolgens door een vlotte verkoper te worden verleid tot het kopen van een duur bed. Om je een handje te helpen vind je hieronder 3 veel gemaakte fouten bij het kiezen van een nieuw matras.

1. Na 10 minuten (proef)liggen een besluit nemen
Na een lange dag rond te hebben gelopen op een woonboulevard klinkt het voor menigeen als muziek in de oren om lekker neer te ploffen op een bed. Het is een veel gebruikte verkoopmethode mensen uit te nodigen even lekker te gaan liggen om te bepalen of het matras bevalt. Erg slim, aangezien bijna alles lekker ligt na zo’n drukke dag! Besef je dat jouw lichaam een behoorlijke tijd nodig heeft (4-6 weken!) om te wennen aan een matras. Vraag daarom altijd naar de mogelijkheid tot proefslapen!

2. Geen rekening houden met behoeften van partner
Omdat ieder lichaam uniek en anders is, heeft het lichaam van jouw partner waarschijnlijk een andere ondersteuning nodig dan het lichaam van jezelf. Toch wordt hier vaak geen rekening mee gehouden en wordt er gekozen voor eenzelfde matras voor beide personen. Wilt u beide een goede ondersteuning op de juiste plekken? Kijk dan eens naar een persoonlijk matras!

3. Matras kiezen op basis van prijs
Er is erg veel keuze wanneer het aankomt op het kiezen van een nieuw matras. Er zit niet alleen een groot verschil in materialen en technieken, maar ook de prijzen van matrassen lopen erg uiteen. De goedkope (budget) matrassen kunnen erg aantrekkelijk zijn omdat het een grote uitgave niet meer nodig maakt. Helaas zijn deze matrassen niet voor niets zo goedkoop. Slechte materialen in combinatie met grote productie aantallen resulteren in een ergonomisch onverantwoorde lichaamshouding, wat op langere termijn kan resulteren in rug, schouder, nek of heupklachten. Houdt dit in je achterhoofd bij het kiezen van een nieuw matras en investeer liever iets meer. Zo verbeter je niet alleen je slaap, maar ook je levenskwaliteit (je brengt immers gemiddeld een derde van je leven slapend door!).

Gewapend met deze informatie kunt je met een gerust hart op pad om een matras te kiezen dat bij je past. Probeer deze 3 veel gemaakte fouten bij het kiezen van een nieuw matras te voorkomen en investeer in een gezonde nachtrust.
 
Download onze brochure
Meer informatie? Download onze brochure
lines
Meer informatie? Download onze brochure Klik hier
Download onze brochure
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.