3 tips bij het kopen van een nieuw matras

De zoektocht naar een nieuw matras is vaak erg lastig. Waar moet je nou precies op letten bij het kopen van een nieuw matras? In dit blogartikel lees je 3 tips die kunnen helpen bij het kopen van een nieuw matras zodat jij de juiste keuze kunt maken wanneer je aan vervanging toe bent!

Het kopen van een nieuw matras
Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw matras is het allereerst van belang dat je begrijpt wat de voor- en nadelen zijn van ieder type matras. Veel mensen kopen blindelings een matras, zonder te bepalen of dit matras ook daadwerkelijk bij hun lichaam past. Een kwart van ons leven brengen we door op ons matras. Het is dus ontzettend belangrijk om een matras te kopen waar je comfortabel en ergonomisch verantwoord op kunt liggen! Om je een handje te helpen lees je hieronder 3 tips die je kunnen helpen bij het kopen van een nieuw matras:

3 tips bij het kopen van een nieuw matras

Tip 1. Vraag naar de mogelijkheid tot proefslapen
Het lichaam heeft zo’n 4 tot 6 weken de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen. Eén van de meest gemaakte fouten bij het kiezen van een nieuw matras is dat veel mensen na 5-10 minuten op een bed in de showroom te hebben gelegen bepalen of het matras bij hen past. Vraag daarom altijd naar de mogelijkheid tot proefslapen bij het kopen van een nieuw matras!

Tip 2. Hou rekening met uw slaaphouding
Jouw lichaam en slaapgedrag zijn uniek. Bij het kopen van een nieuw matras is het belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding. Slaap je bijvoorbeeld op je zij, dan heeft het lichaam een andere ondersteuning nodig dan wanneer je op je rug slaapt. Bepaal daarom altijd jouw favoriete (en meest gebruikte) slaaphouding voordat je over gaat tot het kopen van een nieuw matras!

Tip 3. Vraag om een juist (en onafhankelijk) advies
Een juist advies voor het kopen van een nieuw matras omvat daarnaast een objectieve kijk naar uw postuur, warmtebeleving, eventuele klachten en uw persoonlijke wensen. Een juist advies komt daarom zelden van een verkoper in een beddenzaak. Probeer informatie te vergaren van uw fysiotherapeut, arts, of slaapadviseur om een matras te kunnen kiezen dat echt bij uw lichaam past.

3 tips bij het kopen van een nieuw matras
 
Het kiezen van een goed matras dat past bij je lichaam is erg belangrijk. We brengen immers een kwart van ons leven slapend door! Ben je op zoek naar een matras dat speciaal is afgestemd op jouw lichaam? Klik dan hier en lees meer over het persoonlijk matras! De 3 tips, beschreven in dit artikel, zullen zeker van pas komen bij het kopen van een nieuw matras. Voor nu wensen we je veel succes met het kopen van jouw nieuwe matras!
Download onze brochure
Meer informatie? Download onze brochure
lines
Meer informatie? Download onze brochure Klik hier
Download onze brochure
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.