Vergelijk alle soorten matrassen!

Met zoveel verschillende matrassen op de markt kan het lastig zijn om het matras te kiezen dat het beste bij u past. Om u goed op weg te kunnen helpen hebben we een overzicht gemaakt waarin makkelijk te zien is welk matras het beste scoort op verschillende punten. Onder het overzicht staat per punt kort toegelicht waar de matrassen op zijn beoordeeld.


Matrassen vergelijker


Lichamelijke klachten
Veel mensen in Nederland ervaren lichamelijke klachten tijdens of na de slaap. Een veelvoorkomende oorzaak hiervan is het slapen op een matras dat niet bij u past. Om lichamelijke klachten door het matras te voorkomen is het van belang dat uw wervelkolom tijdens de slaap in een zo’n recht mogelijke houding ligt. Voor zijslapers is het belangrijk om zowel de schouder als de heup dieper in het matras te laten zakken dan de taille. Een 5-zone matras, 7-zone matras, en een persoonlijk matras zijn hiervoor het beste geschikt omdat de zones bij de schouder en heup zachter zijn dan andere zones in het matras.

Slijtage
Bij het uitzoeken van een nieuw matras wordt er vaak gekeken naar de levensduur van een matras. Dit is afhankelijk van meedere factoren en is zonder enige kennis van het product vaak moeilijk te zeggen. Matrassen met een schuim kern hebben vaak meer kans op kuilvorming en zijn over het  algemeen minder hygienisch dan bijvoorbeeld pocketvering matrassen. Ook hier komt het persoonlijk matras als beste uit de test. Het modulaire systeem zorgt ervoor dat het matras gemakkelijk schoon te houden/maken is, en voorkomt kuilvorming en contourvorming.

Warmtebeleving
Als je het snel warm hebt in bed dan heb je een ander matras nodig dan wanneer je het snel koud hebt in bed (m.u.v. het persoonlijk matras). Voornamelijk de comfortlaag (of topdek matras) spelen een grote rol in de warmtebeleving tijdens de slaap. Traagschuim heeft een dichte celstructuur en is daarom voelt daarom vaak warmer dan bijvoorbeeld koudschuim. Omdat traagschuim op reageert op temperatuur voelt het matras in de winter vaak erg hard aan, waardoor dit matras hier ook slechter op scoort. Bij het persoonlijk matras wordt er een comfortlaag uitgekozen op basis van de behoefte van een persoon, waardoor dit matras wederom het beste scoort.


Spier- en gewrichtziekten
Voor mensen met spier- en gewrichtziekten is het belangrijk dat er een goede balans wordt gevonden tussen de juiste ondersteuning en zo min mogelijk druk op de spieren en gewrichten. Traagschuim leent zich hier uitermate goed voor omdat het materiaal zeer weinig opwaardse druk geeft zonder in te leveren op ondersteuning. Ook op pocketvering en persoonlijke matrassen kan een traagschuim bovenlaag (topper/comfortlaag) worden geplaatst om tot dit effect te komen. Koudschuim scoort het laagste binnen deze categorie.

Overig
Het persoonlijke matras heeft als groot voordeel dat het matras niet meer gedraaid en gekeerd hoeft te worden door het modulaire en aanpasbare systeem. Sommige traagschuim matrassen bieden hetzelfde, al blijft dit vrij zeldzaam. Om te voorkomen dat u het volledige bed moet vervangen is het ook belangrijk dat het matras geschikt is voor iedere soort bed bodem. Het traagschuim matras scoort in deze categorie het slechtste omdat de matrassen vaak alleen geschikt zijn voor de bedbodems van de matrassen fabrikant.

Prijs
De aankoop van een nieuw matras gaat vaak niet over een pakje boter helaas. Het is een investering die u doet voor de komende 10 tot 20 jaar (afhankelijk van je matraskeuze). De goedkopere matrassen (koudschuim kern matras, 5-zone pocketvering matras, etc) kunnen kwa prijs erg aantrekkelijk zijn. Echter levert u veel in op kwaliteit, comfort en ergonomie. Bent u toch opzoek naar een goedkoop matras, dan raden wij u een koudschuim kern matras aan. Let hierbij op de SG-waarde van het koudschuim. Hierbij geldt; hoe hoger de SG-waarde, hoe beter de kwaliteit. Investeert u liever in uw gezondheid, een langere levensduur en optimaal comfort, dan raden we u aan eens te kijken naar het persoonlijke matras. Voor meer informatie over het persoonlijke matras klikt u hier.

Conclusie
Omdat het persoonlijk matras wordt ingedeeld aan de hand van 8 persoonlijke kenmerken wint dit matras op bijna ieder gebied. Mocht er toch iets niet bevallen, dan is dit matras eenvoudig aan te passen waardoor u nooit meer de angst heeft om het verkeerde matras te kiezen. Na de komst van het traagschuim matras is het persoonlijke matras de laatste innovatie op het gebied van slapen. Bent u benieuwd wat het persoonlijke matras voor u kan betekenen? Klik dan hier
 

Download onze brochure
Meer informatie? Download onze brochure
lines
Meer informatie? Download onze brochure Klik hier
Download onze brochure
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.