Nekpijn? Met deze 3 tips voorkom je pijn in de nek na het slapen

Een van de meest voorkomende klachten tijdens of na het slapen is nekpijn. Nekpijn kan meerdere oorzaken hebben. In dit blogartikel lees je 3 tips waarmee nekpijn na het slapen voorkomen kan worden!


Oorzaak van nekpijn na het slapen

Nekklachten kunnen voortkomen uit stress, overbelasting of letsel. Bij aanhoudende klachten is het altijd verstandig uw arts te raadplegen. Stramme nekspieren of nekpijn kunnen ook een directe oorzaak hebben zoals:
  • Verkeerde lichaamshouding
  • Verkeerd matras
  • Verkeerd hoofdkussen

Hieronder lees je 3 tips waarmee je nekpijn na het slapen kunt voorkomen.
 

Nekpijn door verkeerde lichaamshouding

Het aannemen van een verkeerde lichaamshouding kan snel leiden tot nekklachten. Voornamelijk mensen met een kantoorbaan lopen een groot risico op stramme nekspieren. Je nekspieren kunnen door een verkeerde lichaamshouding overdag niet genoeg herstellen tijdens de slaap.


Tip 1: Probeer rechtop te zitten en je schouders te ontspannen. Op deze manier voorkom je nekpijn door de spieren te ontzien van onnodige spanning.
 

Nekpijn door verkeerd matras

Een veelvoorkomende oorzaak van nekpijn na het slapen is een verkeerd matras. Wanneer je slaapt op een matras dat niet bij je lichaam past kunnen de zenuwen in je nek en schouders bekneld komen te zitten tussen de cervicale wervels. Dit resulteert in pijn in de nek na het slapen. Ben je op zoek naar een matras dat bij je lichaam past? Kijk dan eens naar het persoonlijke matras!


Tip 2: Investeer in een matras dat bij je lichaam past. Slaapt u op uw zij, zorg dan dat je schouder goed in het matras weg kan zakken zodat de nek en het hoofd in het verlengde van de rug komen te liggen. Op deze manier voorkom je nekpijn na het slapen door de zenuwen niet te beknellen.
 

Nekpijn door verkeerd hoofdkussen

Het kiezen van een verkeerd hoofdkussen kan vaak de oorzaak zijn van nekklachten na het slapen. Let er op dat het hoofdkussen dat voor jou geschikt is altijd afhankelijk is van het type matras waar je op slaapt. Wanneer het hoofd te hoog of te laag ligt tijdens de slaap kun je bepaalde nekspieren onnodig belasten wat kan resulteren in nekpijn na het slapen.


Tip 3: Ga opzoek naar een hoofdkussen die je nek zodanig ondersteunt dat deze niet te hoog en niet te laag komt te liggen en hou rekening met het type matras waar je op slaapt. Op deze manier zorg je voor een gezonde slaaphouding en voorkom je nekpijn na het slapen.


Nekpijn kan erg vervelend zijn. Met deze 3 tips voorkom je nekklachten na het slapen. Ben je opzoek naar een slaapoplossing die geschikt is voor jou? Download dan gratis onze brochure of neem eens een kijkje op onze website. Nekpijn na het slapen is verleden tijd met het Master Matras.
 
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.