Het beste matras voor warme zomernachten!

Slapen met tropisch warme temperaturen is voor veel mensen een groot probleem. Met de zomer in het vooruitzicht bereiden veel mensen zich voor op een periode waarin ze slechter slapen. In dit blogartikel lees je welk matras het beste geschikt is om je lichaam koel te houden.

Verschillende materialen
Er zijn een hoop verschillende soorten matrassen op de markt. Deze verschillende soorten matrassen zijn gemaakt van verschillende materialen zoals koudschuim, traagschuim, latex of pocketveren. Ieder van deze materialen heeft verschillende eigenschappen. Zo heeft traagschuim een dichte celstructuur en koudschuim juist een open celstructuur. Het zijn deze specifieke eigenschappen die de warmtebeleving van een matras bepalen. Uiteindelijk moet een matras goed in staat zijn lucht te circuleren en vocht af te voeren. Hoe ‘dichter’ het materiaal, hoe lastiger dit wordt en hoe warmer het matras zal aanvoelen.

Matrassen om te vermijden
Over het algemeen kun je matrassen met een dichte celstructuur beter vermijden. Omdat de cellen van het materiaal dichtbij elkaar zitten blijft er weinig ruimte over voor ventilatie en vochtafvoering. Het matras kan daarom tijdens warme zomernachten warm en broeierig aanvoelen. Matrassen die je beter kunt vermijden zijn:
  • Traagschuim matrassen
  • Latexmatrassen
  • Luchtmatrassen

Ben je toch in het bezit van een van de bovenstaande matrassen, dan lees je hier een aantal tips om het lichaam koel te houden.

Het beste matras voor warme zomernachten
Het beste matras voor warme zomernachten is bij uitstek het pocketvering matras (met koudschuim comfortlaag/topper). Door de grotere open ruimtes binnen het matras kan lucht gemakkelijk circuleren en kunnen vocht en warmte snel afgevoerd worden. De open celstructuur van koudschuim laat lucht en vocht gemakkelijk door waardoor je geen broeierig gevoel zult krijgen. Het pocketvering matras is tevens ook het meest hygiënische matras op de markt omdat bacteriën zich niet kunnen ophopen tussen de cellen van het schuim.

Een matras dat bij je past
Niet alleen je warmtebeleving in een matras is van belang wanneer je lekker wilt slapen. Ook je slaaphouding, gewicht, lengte, postuur en slaapgedrag zijn belangrijk voor een goede nachtrust. Ben jij benieuwd welk matras het beste bij jou past? Klik dan hier.

Gewapend met deze informatie ben je goed voorbereid op de warme zomernachten.
 
Download onze brochure
Meer informatie? Download onze brochure
lines
Meer informatie? Download onze brochure Klik hier
Download onze brochure
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.