7-zone pocketvering matras. Wat is het en hoe werkt het?

Het populairste matras in Nederland is het 7-zone pocketvering matras. In dit blogartikel kom je erachter wat het is, hoe het werkt en waarom het zo populair is.
 

Wat is een 7-zone pocketvering matras?

Het 7-zone pocketvering matras is in haar kern opgedeeld in 7 zones die gevuld zijn met pocketveren. Het matras is symetrisch indedeeld (zie afbeelding 1) zodat het matras gedraaid en gekeerd kan worden. De schouder- en heupzones zijn zachter dan de andere zones, waardoor de schouder en heupen dieper in het matras kunnen wegzakken. Dit is essentieel voor een juiste slaaphouding. In tegenstelling tot het persoonlijke matras, is een 7-zone pocketvering matras gemaakt voor de gemiddelde persoon. Vaak heeft u de keuze tussen een zacht, medium of hard matras, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Ergonomie & comfort

Het 7-zone pocketvering matras is erg populair. Al een aantal jaar op rij is dit type matras het best verkochte matras in Nederland. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Door gebruik te maken van pocketveren is het matras niet alleen erg hygienisch (en heeft het een langere levensduur), maar is het matras voor een gemiddelde Nederlander ook erg comfortabel. Door de zachtere schouder- en heupzone komt het wervelkolom in een horizontale houding te liggen, wat voor de meeste mensen resulteert in een gezonde slaaphouding.
 

Langere levensduur

Waar goedkopere alternatieve matrassen gemiddeld tussen de 5 en 7 jaar met u mee gaan heeft het 7-zone pocketvering matras een langere levensduur van 7-12 jaar. Omdat het 7-zone pocketvering matras over het algemeen zeer goed schoon en hygienisch te houden is kan het matras langer mee. In tegenstelling tot bijvoorbeeld traagschuim matrassen zijn er in een 7-zone pocketvering matras minder broedplekken voor bacterieen, waardoor het matras minder snel vervangen hoeft te worden.
 

Kan het nog beter?

Om er zeker van te zijn dat uw nieuwe matras bij u past, dient het matras ingericht te worden op een aantal persoonlijke kenmerken, waaronder uw lengte, gewicht en slaaphouding. Omdat het 7-zone pocketvering matras is gemaakt voor de gemiddelde persoon kan niet aan ieders wensen worden voldaan. Een 7-zone pocketvering matras zal dan ook niet bij een ieder zijn lichaam passen. De betere keuze is daarom het persoonlijke matras. Op basis van de eerder genoemde persoonlijke kenmerken wordt het matras zó ingericht, zodat het perfect bij uw lichaam past. Mocht deze indeling nou niet geschikt blijken? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om het persoonlijke matras eenvoudig achteraf aan te passen. Zo heeft u dus altijd een matras dat bij u past. Voor nu en voor in de toekomst.

Bent u benieuwd wat het Master Matras voor u kan betekenen, klik dan hier en neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.
Download onze brochure
Meer informatie? Download onze brochure
lines
Meer informatie? Download onze brochure Klik hier
Download onze brochure
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.