Last van snurken? 3 tips voor een verbeterde ademhaling gedurende de nacht!

Wat is snurken?
Snurken is simpelweg het geluid dat geproduceerd word door het trillen van bepaalde (zachte) delen in de neusholte, mond of keel. Mensen die vaak op hun rug slapen hebben het meeste last van snurken. Dit komt doordat de tond tijdens de slaap achter in de keel valt waardoor de ademhaling bemoeilijkt wordt.

3 tips voor een verbeterde ademhaling
Er zijn een aantal praktische dingen die je kunt doen om snurken te voorkomen. Hieronder vind je 3 tips voor een verbeterde ademhaling gedurende de nacht.

Tip 1: Drink geen alcoholische dranken.
Alcohol zorgt voor een verslapping van de spieren in het lichaam. Wanneer je onder invloed bent van alcohol verliest je lichaam snel de controle over belangrijke spieren die bijdragen aan een vrije en soepele ademhaling.

Tip 2: Verander van slaaphouding
Je slaaphouding is van groot belang voor je gezondheid. Zoals eerder aangegeven hebben mensen die vaak op hun rug slapen het meeste last van snurken omdat hun tong achterin de keel valt. Het is daarom verstandig om zoveel mogelijk op je zij te slapen.

Tip 3: Kies een matras dat bij je lichaam past
Het slapen op een juist matras kan enorm bijdragen aan een verbeterde ademhaling gedurende de nacht. Mocht je bijvoorbeeld moeite hebben met het slapen op je zij, dan kun je overwegen een traagschuim matras aan te schaffen. Hierdoor zul je minder snel terug naar je rug draaien. Om te weten welk matras het beste bij je past, klik je hier.

Een verbeterde nachtrust met Master Matras

Is het tijd voor vervanging en ben je opzoek naar een matras dat echt bij je lichaam past? Kijk dan eens wat het persoonlijk matras voor je kan betekenen! Lekker slapen begint bij je matras. Gewapend met deze 3 tips voor een verbeterde ademhaling gedurende de nacht, wensen we je een fijne nacht!

 
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.