Kuilvorming in je matras. Wat is het en hoe voorkom je het?

Kuilvorming; wat is het?
Kuilvorming is een benaming voor het doorzakken van je matras. Bij sommige matrassen is er meer kans op kuilvorming dan bij andere. Bij polyether, latex en binnenvering matrassen zal er eerder kuilvorming ontstaan dan bij koudschuim, traagschuim of pocketvering matrassen. Matrassen van lagere kwaliteit zijn vaak goedkoper dan matrassen van goede kwaliteit, maar met een lage kwaliteit matras is er sneller sprake van kuilvorming.De gevolgen van kuilvorming op je lichaam
Kuilvorming in je matras heeft een aantal negatieve gevolgen op je lichaam en slaap. Je zal niet alleen minder comfortabel slapen, maar ook bestaat er een kans dat je lichaam niet optimaal kan herstellen, wat leidt tot lichamelijke klachten. Hieronder lees je een aantal andere veel voorkomende gevolgen van kuilvorming:

- Slechte slaap
- Lichamelijke klachten
- Stramme/stijve spieren
- Vermoeidheid


Kuilvorming voorkomen
Om kuilvorming te voorkomen is het allereerst van belang dat je investeert in een goed matras. Uit onderzoek is gebleken dat koudschuim en traagschuim matrassen met een HR-waarde van 55 en hoger over het algemeen van uitstekende kwaliteit zijn. Deze zullen nauwelijks of geen kuilvorming vertonen. Heb je een matras met een lagere HR-waarde, probeer je matras dan zoveel mogelijk te draaien en te keren.

Let bij de aankoop van je nieuwe matras altijd goed op de garantievoorwaarden. Bij matrassen van goede kwaliteit zul je minder rekening te hoeven houden met de mogelijkheid van kuilvorming, maar bij matrassen van mindere kwaliteit kun je hier vrijwel altijd van uitgaan. Kies daarom voor een matras met goede garantievoorwaarden. Veel bedrijven bieden bijvoorbeeld een niet-goed-geld-terug garantie, of een jaar lang proefslapen, waardoor jij zelf kunt zien of het matras kuilvorming vertoont.


Nooit meer kuilvorming met het persoonlijk matras!
Het Master Matras heeft 10 losse modules die onderling met elkaar verwisseld kunnen worden. Door dit slimme aanpasbare systeem is kuilvorming nooit meer een probleem. Wil je meer lezen over het Master Matras? Klik dan hier!

 
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.