Hoe de kleur van jouw slaapkamer invloed heeft op je nachtrust

Het is bekend dat kleur een grote invloed heeft op een ieder zijn humeur, creativiteit en gemoedstoestand. Ook de kleur van onze slaapkamer heeft een effect op onze nachtrust. In dit blogartikel lees je hoe de kleur van jouw slaapkamer invloed heeft op jouw nachtrust.  

Kleurpsychologie
Het gebruik van kleur in je slaapkamer vertelt veel over je persoonlijkheid. Heb jij een groene muur? Dan ben je waarschijnlijk een zorgzaam of helpend persoon. Is de muur in je slaapkamer geel? Dan ben je waarschijnlijk een extravert of overtuigend persoon. Is het muurtje wit? Dan ben je waarschijnlijk een vreedzaam persoon en ben je goed in organiseren. Zoals je ziet bestaat er een grote correlatie tussen jouw persoonlijkheid en de kleur in je slaapkamer. Kleur kan echter ook onze stemming en nachtrust beinvloeden.

Het effect van kleur op je nachtrust
Kleuren zijn niet alleen een reflectie van persoonlijkheden. Ze kunnen namelijk ook je stemming beinvloeden of aanzetten tot actie. Warmere kleuren zoals rood, oranje en geel zijn energiekere kleuren. Ze zetten je in beweging en maken je enigszins extravert. Wanneer je deze kleuren in je slaapkamer verwerkt kan het lastig zijn om in slaap te komen. Eenmaal in slaap worden dromen echter als levendiger en positiever ervaren. Kleuren als blauw, groen en lichtpaars hebben vooral een kalmerende werking en zijn daarom goede kleuren om in slaap te komen. Vaak ervaren mensen die een van deze kleuren in hun slaapkamer verwerkt hebben wel moeite met opstaan.

De beste kleur voor jouw slaapkamer
Het toverwoord voor de juiste kleur in je slaapkamer is ‘balans’. Wanneer je een juiste combinatie vindt tussen de warmere rode, oranje of geeltinten en de rustigere blauw, paars of groentinten ervaar je de meeste voordelen tijdens je slaap. Probeer niet teveel van één kleur te gebruiken en probeer ook niet té veel kleur in je kamer te verwerken.  

Gewapend met deze informatie kun je zelf gaan experimenteren met verschillende kleuren. Je weet nu hoe de kleur van jouw slaapkamer invloed heeft op jouw nachtrust.
 
Download onze brochure
Meer informatie? Download onze brochure
lines
Meer informatie? Download onze brochure Klik hier
Download onze brochure
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.