Het persoonlijk matras. Wat is het en hoe werkt het?

Ieder lichaam is uniek. Toch slapen de meeste mensen nog op een matras dat is gemaakt voor de gemiddelde persoon. In dit blogartikel komt u  meer te weten over wat het persoonlijke matras is, hoe het werkt, en waarom het wellicht een uitkomst biedt ten opzichte van andere matrassen.
 

Wat is een persoonlijk matras?

Het persoonlijke matras is een relatief nieuw soort matras. Het principe van het persoonlijke matras is dat ieder lichaam uniek is, en daarom een unieke ondersteuning vereist. ‘normale’ 7-zone matrassen worden veelal gemaakt voor een gemiddeld persoon, waarbij er gekozen kan worden tussen een zacht, middelhard en een hard matras. Persoonlijke voorkeur is natuurlijk ontzettend belangrijk bij het kopen van een nieuw matras. Echter is een goede ondersteuning net zo belangrijk. Wanneer u kiest voor een persoonlijk matras zal er worden gekeken naar 8 persoonlijke kenmerken. Deze kenmerken zijn:
  • Lengte
  • Gewicht
  • Postuur
  • Slaaphouding
  • Warmtebeleving
  • Lichamelijke klachten
  • Persoonlijke voorkeur
  • Slaapgedrag
     

Hoe werkt het persoonlijk matras?

Het matras bestaat uit 10 losse modules. Deze modules zijn gevuld met pocketveren (of koudschuim) en hebben verschillende hardheden (ExtraSoft – Soft – Medium – Firm - ExtraFirm). De 8 bovenstaande persoonlijke kenmerken worden ingevoerd in het klantenbestand van de verkopende partij en gematched met een persoon met dezelfde persoonlijke kenmerken. Hieruit volgt een unieke indeling van de modules in het matras om uw lichaam optimaal te ondersteunen. Bovenop deze modules bevindt zich de comfortlaag. Deze laag zorgt voor comfort en is van invloed op bijvoorbeeld uw warmtebeleving in bed.
 

Achteraf aanpasbaar

Mocht u na aanschaf van een persoonlijk matras lekker slapen, maar vind u dat het bij de schouder nog iets te hard is? Dan kan het matras achteraf eenvoudig worden opengeritst, waarna de indeling van het matras kan worden aangepast.
 

Langere levensduur

Waar andere matrassen gemiddeld tussen de 7 en 10 jaar met u mee gaan heeft het persoonlijke matras een verlengde levensduur van 15-20 jaar. Omdat het persoonlijke matras over het algemeen zeer goed schoon en hygienisch te houden is kan het matras langer met u mee. De modules in het matras zijn zeer eenvoudig te verwisselen waardoor problemen als kuilvorming niet langer zullen opspelen. Bijna alle componenten van het persoonlijk matras zijn goed schoon te houden en kunnen lang met u mee.

Bent u benieuwd wat het Master Matras voor u kan betekenen, klik dan hier en neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.
 
Download onze brochure
Meer informatie? Download onze brochure
lines
Meer informatie? Download onze brochure Klik hier
Download onze brochure
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.