Het belang van een goed matras voor jouw gezondheid!

Slapen op een verkeerd matras kan vervelende consequenties hebben. Niet alleen een gebrek aan een goede nachtrust, maar ook rug, nek- en schouderklachten kunnen voortkomen door het slapen op een verkeerd matras. In dit artikel lees je wat een goed matras is en wat het belang is van een goed matras voor jouw gezondheid.

Wat is een goed matras?
Voor veel mensen kan het erg lastig zijn om een matras te vinden die goed bij je past. Een veel gehoorde vraag is dan ook; wat is nou een goed matras? Er bestaat over het algemeen niet zoiets als ‘het beste matras’. Het matras moet namelijk goed bij je lichaam passen. Wat voor de een het perfecte matras is, kan voor de ander een nachtmerrie zijn om op te slapen. We verschillen namelijk allemaal van lengte, gewicht, postuur, slaaphouding, warmtebeleving, klachten en ga zo maar door. Toch wordt er door matrasfabrikanten over het algemeen nog weinig rekening gehouden met deze individuele factoren. Er zijn veel verschillende matrassen op de markt maar doorgaans wordt er geen aandacht besteedt aan de individuele wensen en behoeften van de mensen waardoor veel mensen onnodig rondlopen met klachten of simpelweg niet uitgerust wakker worden.

De voordelen van een goed matras
Iedereen wil fit en uitgerust wakker worden. Naast de dingen die je gedurende de dag doet, heeft ook je matras een grote invloed op je gezondheid. Wanneer je gedurende een langere tijd slaapt op een matras dat niet bij je past kun je nare consequenties ervaren. Een aantal voorbeelden zijn: Lichamelijke klachten, mentale klachten (depressie, angst, etc.), verminderde concentratie en overgewicht.

Wanneer we slapen op een goed matras hebben we niet alleen minder kans op bovenstaande klachten, maar zijn er ook een hoop voordelen voor je gezondheid. Het lichaam herstelt zich tijdens de slaap van de belasting die het gedurende de voorgaande dag heeft gehad, mits de volledige slaapcyclus wordt afgerond. Hierdoor voelen we ons de volgende dag fit en uitgerust en is het lichaam weer klaar voor een nieuwe dag. Een gezonde nachtrust zorgt naast een uitgerust gevoel ook voor:
 
 •  Verbeterde concentratie
 •  Verbeterde bloedcirculatie en bloeddruk
 •  Verbeterde stemming
 •  Toename in kracht
 •  Goede mobiliteit
 •  Toename in energie

Een matras dat bij je past
Om ervoor te zorgen dat je slaapt op een matras dat bij je past is het van groot belang dat je rekening houdt met een aantal bepalende en individuele factoren. Master Matras heeft de belangrijkste factoren op een rijtje gezet:
 
 •  Lengte
 •  Gewicht
 •  Slaaphouding
 •  Warmtebeleving
 •  Eventuele lichamelijke klachten
 •  Slaapgedrag
 •  Postuur

Met het persoonlijk matras van Master Matras wordt er naast uw wensen met betrekking tot het comfort van het matras rekening gehouden met alle van de bovenstaande factoren bij het indelen van uw matras. Mocht na een tijdje slapen het matras toch niet bevallen, dan is de indeling van het matras eenvoudig aan te passen zodat u altijd heerlijk slaapt. Master Matras kent het belang van een goed matras voor uw gezondheid en doet er daarom ook alles aan om uw lichaam de nachtrust te bieden die het verdiend.
Download onze brochure
Meer informatie? Download onze brochure
lines
Meer informatie? Download onze brochure Klik hier
Download onze brochure
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.