Boxspring zakt in het midden. Is het tijd voor een nieuwe?

Heb je het idee dat je boxspring doorzakt in het midden? De kans bestaat dat het je matras is die doorzakt, en niet de boxspring. In dit blogartikel zullen we gaan bekijken waarom zoveel mensen in de veronderstelling zijn dat de boxspring doorzakt. 

 

De verwarring rondom boxsprings

De term boxspring wordt vaak gebruikt bij het verwijzen naar het complete bed. Veel mensen zijn daarom in de veronderstelling dat een boxspring een hoofdbord, bedbodem en matrassen is. Om deze reden is er veel verwarring rondom de term boxspring. Veel mensen denken dat het de boxspring is die in het midden doorzakt, terwijl dit in de meeste gevallen helemaal niet het geval is.


Kan een boxspring doorzakken?

Een boxspring is in essentie een houten frame, soms gevuld met pocketveren. Dit frame is zeer stevig gemaakt zodat het bestent is tegen een flinke slag of stoot. De boxspring is dus eigenlijk de bedbodem en niet het bed zelf. Tenzij je wel erg gek met de boxspring omgaat, is het dus niet mogelijk dat deze doorzakt in het midden. Boven op het frame worden de matrassen geplaatst. In tegenstelling tot de boxspring, zijn de matrassen wel gevoelig voor kuilvorming.


De echte oorzaak van kuilvorming

Nu je weet dat het niet je boxspring is die in het midden doorzakt kunnen we bekijken naar de echte oorzaak van kuilvorming. De gemiddelde levensduur van een matras is 7-10 jaar. Afhankelijk van het matras dat je hebt gekocht, kan er na een aantal jaar kuilvorming ontstaan. Hiermee wordt bedoelt dat het matras door zakt op de plekken waar de meeste druk wordt uitgeoefend. Vooral bij de goedkopere ‘budget’ matrassen is dit een veelvoorkomend probleem.


Wat te doen bij kuilvorming?

Ben je in het bezit van een koudschuim matras? Dan is het van belang dat je matras om de 2-3 weken gedraaid en gekeerd wordt. Op deze manier geef je het schuim in het matras de kans om weer terug te keren naar de originele vorm. Heb je een pocketvering matras en heb je last van kuilvorming, dan kan dit een indicatie zijn van een té oud matras. Helaas is er in dit geval weinig aan te doen, behalve te investeren in een goed nieuw matras.  

Is het tijd voor vervanging en ben je opzoek naar een matras dat echt bij je lichaam past? Kijk dan eens wat het persoonlijk matras voor je kan betekenen! Heb je het idee dat je boxspring zakt in het midden, dan weet je nu dat het waarschijnlijk je matras is die aan vervanging toe is. 
Download onze brochure
Meer informatie? Download onze brochure
lines
Meer informatie? Download onze brochure Klik hier
Download onze brochure
Ergens last van? Klik hieronder voor meer informatie.